Koronavirus: CEPLJENJE PROTI GRIPI

0

Spoštovani,

žal moramo sporočiti, da smo iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje prejeli obvestilo, da cepiva proti gripi zmanjkuje.

Cepili bomo lahko samo že naročene. Prosimo pa tiste, ki ste naročeni v mesecu novembru, da ponovno pokličete za zgodnejši termin. Kličite na št. 041 468 503 od ponedeljka do četrtka od 8h do 12h. Če bo zveza zasedena, ne kličite ponovno, prejeli boste povratni klic. 

V zdravstveni dom prihajajte največ 5 min pred naročenim terminom. Ob vstopu v zdravstveni dom je obvezna uporaba obrazne maske in razkuževaje rok. Pred vstopom vam bomo izmerili temperaturo in preverili vaše trenutno zdravstveno stanje.

Na cepljenje lahko pridejo le osebe, ki v zadnjih 14 dneh niso imele znakov okužbe dihal (povišana temperatura, kašelj, bolečine v grlu, žrelu, znaki prehlada, bolečine v mišicah) in niso bile v tesnem stiku (isto gospodinjstvo, sodelavci, razred, …)  z osebo s COVID okužbo.

Za vse vključene v zdravstveno zavarovanje je letos cepljenje proti gripi brezplačno.

Kroničnim bolnikom in starejšim od 65 let priporočamo tudi cepljenje proti pnevmokoknim okužbam (pljučnica, sepsa, meningitis, vnetje sinusov in  srednjega ušesa). Običajno je potrebna enkratna doza. To cepljenje je samoplačniško. Cepite se lahko istočasno. Ob naročanju povejte, da želite tudi to cepljenje.

Če bomo kasneje dobili dodatne količine cepiva, vas bomo obvestili.

Štefka Zaviršek, direktorica ZD Grosuplje

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here