Ni še leto naokoli, ko smo 16. oktobra 2019 na gradbišču poleg avtobusne in železniške postaje v Grosupljem slovesno položili temeljni kamen za izgradnjo nove Parkirne hiše P+R Grosuplje. Dela so vse od takrat intenzivno potekala in že kmalu so se na mestu bodoče parkirne hiše začeli dvigovati novi stebri. Zrasla je v 6 etažah z 222 parkirnimi mesti, ob njej pa stoji tudi zaprta kolesarnica za 40 koles.

In danes z velikim veseljem naznanjamo, da nova Parkirna hiša P+R Grosuplje za naše jeklene konjičke svoja vrata odpira že ta ponedeljek, 14. septembra 2020. Uradno odprtje s slovesnostjo pa bo sledilo v petek, 18. septembra 2020, ob 15. uri, takrat nas bo s svojo prisotnostjo počastil tudi predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša. Dogodek bo potekal v skladu s priporočili in navodili NIJZ in ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe z virusom covid-19.

Od 222 parkirnih mest, ki jih je na voljo v parkirni hiši, jih bo 161 namenjenih za parkiranje po sistemu P+R, torej za tiste, ki bomo sicer namenjeni v Ljubljano, in se tja ponavadi odpravimo z avtom, sedaj pa se bomo raje odločili za bolj trajnostno, okolju prijazno pot, in bomo tako svoj avtomobil parkirali v parkirni hiši v Grosupljem, pot v prestolnico pa nadaljevali z avtobusom, 61 parkirnih mest bo namenjenih plačljivemu parkiranju.

Storitev P+R bo tako namenjena dnevnim uporabnikom parkirne hiše, ki uporabljajo javni avtobusni prevoz. Uporabniki bodo za vstop v parkirno hišo potrebovali veljavno kartico Urbano, ki jo bodo lahko napolnili tudi na Urbanomatu, ki se nahaja v parkirni hiši. S kartico Urbana bo možen nakup dnevnega ali mesečnega parkiranja, pogoj bo vožnja proti Ljubljani in nazaj.

Storitev P+R bo zaenkrat vezana le na kartico Urbano in s tem na avtobus 3G, po implementaciji informacijskega sistema Slovenskih železnic bo pot proti Ljubljani mogoča tudi z vlakom.

Do novega leta bo cena vožnje v LJ in nazaj ter parkiranja še dodatno subvencionirana s strani Občine Grosuplje in bo stala 2,20€ + 2,20€ + 1€ = 5,40€ (namesto 6,40€).

Upravljavec Parkirne hiše P+R Grosuplje bo Javno komunalno podjetje Grosuplje.

Vabljeni torej, da že ta ponedeljek za pot proti Ljubljani izberete bolj trajnosten način, svoj avtomobil parkirate v Parkirni hiši P+R Grosuplje in pot nadaljujete z avtobusom 3G. Tako bomo tudi razbremenili avtocesto in prispevali k zmanjšanju prometa v naši prestolnici.

Vir: Občina Grosuplje

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here