Podelitev nagrad Zveze kulturnih društev Grosuplje 2019

0

V sredo, 6. februarja 2019, je v Kulturnem domu Grosuplje potekala svečana podelitev nagrad Zveze kulturnih društev Grosuplje. Prireditve so se udeležili župan dr. Peter Verlič, direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar, predsednica ZKD Grosuplje Majda Fajdiga, pa seveda nagrajenci, nominiranci in drugi člani ZKD Grosuplje ter mnogi tisti, ki sta jim kultura in umetnost v veselje in užitek.

Na prireditvi, ki je potekala pred bližajočim se slovenskim kulturnim praznikom, sta zbrane nagovorila župan dr. Peter Verlič in predsednica ZKD Grosuplje Majda Fajdiga.

ZKD Grosuplje vsaki dve leti podeli nagradi posamezniku in skupini za izjemne dosežke ustvarjalnega in poustvarjalnega dela na področju ljubiteljskih kulturnih dejavnosti za vsa področja ljubiteljskega delovanja: gledališko, glasbeno, likovno, filmsko, folklorno, literarno, založniško in multimedijsko, za kulturno vzgojo in izobraževanje, raziskovalno delo, strokovno svetovalno, organizacijsko, mentorsko delo ter ohranjanje kulturne dediščine.

Nagrado Zveze kulturnih društev Grosuplje za skupino je tokrat prejel ŽENSKI PEVSKI ZBOR BISER KULTURNEGA DRUŠTVA LOTOS GROSUPLJE.

Nagrado Zveze kulturnih društev Grosuplje za posameznika pa je tokrat prejela MOJCA INTIHAR.

Svečanost je pospremil bogat kulturni program, ki so ga za to priložnost pripravili naši kulturnice in kulturniki.

Foto in video: Brane Petrovič, 2019.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here