Podelitev priznanj za športne dosežke v letu 2018

0

V petek, 18. januarja 2019, je v avli Osnovne šole Brinje Grosuplje potekala športna svečanost s podelitvijo priznanj najbolj uspešnim športnikom v letu 2018.

Prireditve so se udeležili župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič, predsednik Slovenske olimpijske akademije in ambasador za šport, strpnost in fair play Miro Cerar, gostitelj prireditve in predsednik Zveze športnih organizacij Grosuplje mag. Mitja Lončar ter seveda nagrajenke, nagrajenci in ostali podporniki športa.

Leta 2018 se bomo zaradi zimskih olimpijskih iger spominjali v športnem duhu. Žan Kranjec se je domov vrnil z najboljšim slovenskim izplenom med alpskimi smučarji, osvojenim 4. mestom. Deskar Žan Košir je osvojil bron, Jakov Fak pa je s srebrno medaljo poskrbel za najodmevnejši slovenski dosežek v Pjongčangu. Ob tem so slovenski smučasrki skakalci osvojili srebrno medaljo na svetovnem prvenstvu v poletih, telovadec Sašo Bertoncelj je osvojil srebro na konju z ročaji na evropskem prvenstvu, z zlato medaljo sta se z evropskega prvenstva vrnili jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol, športna plezalka Janja Garnbret pa se je okitila z dvema šampionskima lovorikama na svetovnem prvenstvu.

Po uvodnem oziru na največje športne dosežke slovenskih športnic in športnikov v letu 2018, ki nas je popeljal v ta svečani dogodek, sta nas nagovorila predsednik Zveze športnih organizacij Grosuplje mag. Mitja Lončar in župan dr. Peter Verlič, za tem pa je s podelitvijo priznanj sledil vpogled še v naše najuspešnejše športnice in športnike v letu 2018, ki sta jim priznanje podelili Zveza športnih organizacij Grosuplje in Občina Grosuplje.

Predsednik Zveze športnih organizacij Grosuplje mag. Mitja Lončar je povedal, da s podelitvijo priznanj za športne dosežke športnice in športnike nagradimo za njihove vidnejše rezultate, ki so jih dosegli v preteklem letu na različnih tekmovanjih, ki so potekali tako na državnem kot tudi na svetovnem nivoju. Namen podeljenih priznanj je predvsem motivacija prejemnikom za njihovo nadaljnje delo, vsem ostalim športnicam in športnikom pa izziv, da bi bili v prihodnosti med nagrajenci tudi sami.

Dodal je, da se je potrebno zavedati, da so vsi dosežki športnikov trud posebne volje, vztrajnosti in motivacije vsakega posebej, da redno izvajajo treninge, da po najboljših močeh nastopajo na tekmovanjih. V športnem udejstvovanju se pridobivata tako vztrajnost kot samodisciplina, posledično pa se pri posamezniku krepi tudi samozavest, ki je temelj osebnega razvoja. Svoj prispevek dosežkom dodajo tudi strokovni delavci v športu, ki svoje bogato znanje prenašajo na športne navdušence ter pomagajo pri izvajanju letnega programa športa v občini Grosuplje. Omeniti pa je potrebno tudi vse tiste, ki športnicam in športnikom, športnim delavcem stojijo ob strani v domačem okolju.

Prav tako gre zasluga za priznanja tudi Občini Grosuplje, ki s sofinanciranjem letnega programa športa ob strokovni pomoči Zveze športnih organizacij Grosuplje ustvarja pogoje za uspešno športno udejstvovanje naših športnic in športnikov. Usmeritev, ki temelji na delu z mladimi, se je izkazala za pravilno. Bi pa bili veseli, v kolikor bi bilo mogoče, da bi se še nekoliko več sredstev namenilo za športne dejavnosti.

In kot predsednik Zveze športnih organizacij Grosuplje mag. Mitja Lončar to rad stori ob takšnih dogodkih, je tudi tokrat vsem športnicam in športnikom, dobitnicam in dobitnikom priznanj položil na srce, naj bodo s svojim športnim načinom življenja vzor predvsem mlajšim, tako na športnem področju kot tudi izven njega. Naj bosta na prvem mestu njihovih vrednot »zdrav duh v zdravem telesu« in obnašanje v duhu »fair play-a«.

»Vsem današnjim nagrajencem še enkrat iskreno čestitam za dosežen rezultat v letu 2018 in za priznanja, ki jih boste prejeli na današnji prireditvi. Vsem športnikom pa želim veliko zdravja, dobre volje in motivacije, da boste lahko uživali tako na treningih kot tudi na tekmovanjih,« je še dejal.

Vsem dobitnicam in dobitnikom priznanj za športne dosežke je že vnaprej iskreno čestital tudi župan dr. Peter Verlič. »In prepričan sem, da bodo priznanja našla posebno mesto na policah doma ali pa v klubskih prostorih. Z vami pa ga najbrž delijo tudi vsi tisti, ki spodbujajo vas, ki ste prejeli to priznanje, da ne omagate v znoju, ampak da lepo napredujete,« je dejal ter dodal, da k temu zagotovo pripomore tudi Zveza športnih organizacij Grosuplje.

Tudi Občina Grosuplje bo šport še naprej spodbujala, predvsem z razvojem infrastrukture za šport in rekreacijo. »Že letos pričnemo gradnjo nove športne dvorane ob prizidku k Osnovni šoli Louisa Adamiča na Tovarniški, upam pa, da bo po dolgoletnih mukah in težavah z državno administracijo končno sprejet tudi občinski podrobni prostorski načrt za Športni park Grosuplje in za športno rekreativno središče Koščakov hrib,« je še dejal.

Posebej lepo pa je na svečanosti pozdravil tudi olimpionika Mira Cerarja, za katerega je prepričan, da je danes pomembna spodbuda vsem mladim za to, kam se lahko pride. Vsem je zaželel veliko športa in rekreacije tudi v letu 2019.

Kot rečeno, je sledila podelitev priznanj športnikom iz najrazličnejših disciplin, kot so strelstvo, košarka, odbojka, karate, plezanje,…

Celoten članek

Foto in video: Brane Petrovič

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here