Maša za domovino na Polici

0

Danes, v sredo, 26 decembra 2018 je na Polici v cerkvi Sv. Jakoba potekala tj. Maša za domovino. Mašo je daroval župnik dr. Jože Plut – Šorc.

Z leve proti desni: g. Mitja Gioahin, predsednik KS Polica, dr. Peter Verlič, župan občine Grosuplje, g. Drago Andročec, Predsednik DU-Grosuplje, dr. Jože Plut, Poliški župnik.

Maše sta se udeležila tudi župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič, predsednik Krajevne skupnosti Polica g. Mitja Gioahin in tajnik Krajevne skupnosti Polica g. Jan Einspieler.

Slavnostni program po maši so oblikovali: Poliški oktet, Otroški pevski zbor, harmonikar Maj, Vokalna skupina Stezice in drugi. Po maši je sledil tudi blagoslov konj – Štefanovo je še danes živ praznik, dan, ki ga praznujejo predvsem konjerejci. Konj je edina žival, ki ima svoj posebni praznik.

Rezultat iskanja slik za slovenija

Vsem iskrene čestitke. Želimo vam, da bi lepo preživeli današnji državni praznik, Dan samostojnosti in enotnosti. Dan samostojnosti in enotnosti je državni praznik v Sloveniji, ki ga praznujemo 26. decembra in je dela prost dan.

Fotografije: Krajevna skupnost Polica in Jože Plut, 2018.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here