Otvoritev novih prostorov v OŠ Louisa Adamiča Grosuplje

0

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes obiskal Osnovno šolo Louisa Adamiča Grosuplje.

Na prvi šolski dan je z učenci, učitelji in drugimi zaposlenimi v šoli ter z ravnateljico Janjo Zupančič in županom dr. Petrom Verličem proslavil otvoritev novega dela šole. V novo šolsko leto so učenci tako vstopili z osmimi novimi učilnicami in novo športno dvorano.

Predsednik Pahor se je v slavnostnem govoru zahvalil za prisrčno vabilo na otvoritev – dobiti šolo je čudovit dogodek, ki je vselej praznik za skupnost in znak, da je v kraju življenje. Čestital je vsem, ki so k temu dosežku pripomogli.

Ravnateljica Janja Zupančič se je zahvalila vsem, ki so omogočili izgradnjo prizidka in športne dvorane. Poudarila je, da je nova pridobitev izjemnega pomena za učence in izvedbo pouka. “Biti ravnatelj je res lepo, ko se uresničuje dobrobit otrok,” je dejala in si za rojstni dan, ki ga praznuje danes, zaželela, da bi se v njej pisala prihodnost.

Župan dr. Peter Verlič je dejal, da je za 1.102 učenca OŠ Louisa Adamiča danes prav poseben dan. Izrazil je veselje, da lahko na prvi šolski dan nov prizidek in športno dvorano preda v uporabo mladim nadebudnežem.

Slovesnost so z glasbo in petjem obogatili nadarjeni učenke in učenci, predsednik republike pa si je kasneje nove šolske prostore tudi ogledal in z učenci izmenjal vtise o prvem šolskem dnevu.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here