Koronavirus: V četrtek bo v Grosupljem potekala spomladanska krvodajalska akcija. ❤️🧪

0

Zavod Republike Slovenije za transfuzijsko medicino

Koronavirus: V četrtek bo v Grosupljem potekala spomladanska krvodajalska akcija. 

Spomladanska krvodajalska akcija bo potekala v sredo, 15. 4. 2020, v Srednji šoli Josipa Jurčiča v Ivančni Gorici, in v četrtek, 16. 4. 2020, v Družbenem domu Grosuplje. V OŠ Dobrepolje krvodajalske akcije tokrat ne bo.

Krvodajalstvo: Ko kri reši življenje - Zanimivosti - Govori.se

Krvodajalce naprošamo, da se odzivajo na SMS vabila ali pa se preko telefona sami naročajo na odvzem. Naročite se lahko na 051 389 270 ali 051 671 147.

Kri lahko darujejo krvodajalci, ki so popolnoma zdravi, v zadnjih 28-ih dneh niso bili izven Slovenije in niso imeli stika z okuženo osebo.

Odvzemi potekajo po spremenjenem protokolu, ki vključuje dodatne zaščitne ukrepe, s katerimi transfuzijska služba zagotavlja varnost krvodajalcev in prejemnikov krvi.

Transfuzijska služba je uvedla dodatne zaščitne ukrepe, s katerimi krvodajalcem in zaposlenim omogočamo varno okolje in varen odvzem krvi. Krvodajalce že po telefonu pred prihodom na odvzem krvi preverimo, če ustrezajo pogojem za darovanje in če nimajo bolezenskih znakov morebitne okužbe. Pred vhodom v prostore, kjer se izvaja odvzem krvi, imamo triažno kontrolno vstopno točko, kjer ponovno preverimo ustreznost in izmerimo telesno temperaturo.

Z ukrepi preprečujemo okužbe in širjenje bolezni COVID-19 med ljudmi. Po do sedaj znanih podatkih se s transfuzijo krvi bolezen COVID–19 ne prenaša.

Trenutno niste primerni za darovanje krvi:

če ste v zadnjih 28 dneh potovali izven Slovenije (velja za vse države EU in druge celine), če imate prehlad, kašljate in kihate, imate povišano telesno temperaturo, prebolevate nalezljivo bolezen, ste bili v stiku z obolelo osebo, ste v zadnjih 28 dneh preboleli nalezljivo bolezen.

Rdeči Križ Slovenije – Rdeči križ Grosuplje

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here