Koncert ob 25. obletnici Mešanega okteta Polica

0

Kulturno društvo Polica je v soboto, 23.11.2019 ob 25. obletnici Mešanega okteta Polica v Gasilskem domu na Polici pripravil koncert na katerem so med drugim nastopali tudi: Mešani oktet Polica, ŽePZ Magdalena, Vokalna skupina Stezice, Moški kvartet in Instrumentalna skupina Intervali.

Vas Polica leži na 463 metrih nadmorske višine in ima več kot 150 hiš, premore nekaj obrtnih delavnic, podružnično šolo in gasilsko društvo. Gasilci kulturnemu društvu, ki veliko sodeluje s šolo, za nastope večkrat odstopijo svoje prostore. V gasilskem domu se je odvijal božično-novoletni koncert, jeseni tam praznujejo obletnico okteta. Člani so od nekdaj sodelovali na krajevnih, občinskih in republiških prireditvah ter zabeležili kar nekaj vidnih nastopov. Danes v vasi skoraj ni več pravih kmetov, večina prebivalcev se vozi na delo na Grosuplje in v Ljubljano, vendar so njegovi člani domačini, stari od 35 do dvakrat 35 let. Za širjenje in krepitev kulture torej skrbi edino kulturno društvo v kraju in igra pomembno vlogo pri ohranjanju poliške kulturne dediščine.
 
Kulturno društvo Polica je bilo vpisano v register leta 6. 6. 1977. V začetku, ko se je imenovalo še Kulturno društvo Lado Potokar, je v njem delovala le gledališka skupina. Sledil je premor vse do leta 1994, ko so društvo obudili člani Mešanega okteta Polica, ki od tedaj deluje pod taktirko aktualnega predsednika Emila Kovačca. Leta 1997, ko so sprejeli nov statut, se je društvo nekoliko preoblikovalo, v njem delujeta mešani oktet in instrumentalna skupina. Člani, ki so bili v obeh skupinah isti, so se za igranje na instrumente odločili zato, da bi popestrili svoje nastope. Leta 2010 je društvo obeležilo že 16. obletnico delovanja Mešanega okteta Polica in 15. obletnico Instrumentalne skupine Intervali.
 
Zamisel in režija dogodka sta bila v rokah g. Emila Kovačca, saj je umetniški vodja obeh zasedb. Koncert je povezoval g. Borut Bratuna. Na samem dogodku se je zbralo večje število ljudi. Organizatorju čestitamo za izvrstno izpeljan koncert. Koncertu so prisostvovali tudi predstavniki Krajevne skupnosti Polica.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here