Odpadne nagrobne sveče – “Misli modro, delaj zeleno”

0

Slovenci smo v svetovnem vrhu po številu prižiganja plastičnih sveč na prebivalca. Ko jih odvržemo, povzročimo veliko obremenitev za okolje. Na pokopališčih občani odpadne nagrobne sveče sedaj odvržete ločeno v za to namenjen zabojnik. Nato jih, kot izvajalec javne službe, odpeljemo v skladišče ločeno zbranih frakcij. Od tu jih oddamo shemam, katere sveče preusmerijo do podjetij, ki se ukvarjajo z njihovo reciklažo.

Ob prazniku, ko se spomnimo umrlih, se količina odpadnih nagrobnih sveč še poveča. Veliko bolj prijazne do okolja so alternativne sveče, ki so brez ohišja ali v steklenem ohišju. Za razliko od umetnih mas, se steklo lahko reciklira v neskončnost.

Javno komunalno podjetje Grosuplje Vas vabi, da v letošnjem novembru posežete po svečah, ki so okolju bolj prijazne, položite kamen z mislijo ali na grob prinesete cvetje, ki je biološko razgradljiv odpadek, ter ga nato odvržete v zabojnik za biološke odpadke. Morda bo gesto opazil še kdo in se bo tradicija prižiganja plastičnih sveč umaknila okolju bolj sprejemljivim navadam.

Misli modro, delaj zeleno!
Rezultat iskanja slik za jkp grosuplje

Za: JKP Grosuplje d.o.o.
ga. Anita Zore I.r.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here