Zimska služba 2018/2019 na področju Krajevne skupnosti Polica – Informacije

0

Zimska služba 2018-2019 JKP d.o.o. Grosuplje – obvestilo

Javne ceste se vzdržujejo v javnem interesu, na način in pod pogoji, kot jih določajo predpisi, ki urejajo ceste, varstvo okolja, prostorsko načrtovanje in gradnjo objektov, ter v skladu s predpisanimi tehničnimi smernicami.

Zimske razmere nastopijo takrat, ko je zaradi vremenskih pojavov kot so sneg, poledica, sodra, žled, ipd. lahko ogroženo normalno odvijanje prometa. Uradno se zimska služba vsako leto vzpostavi 15. novembra tekočega leta in traja do 15. marca naslednjega leta, če pa vremenske razmere to narekujejo, pa tudi izven navedenega termina. V tem času se ceste vzdržujejo skladno z izvedbenim programom, ki ga pripravi pogodbeni izvajalec rednega vzdrževanja.

KS Polica je odgovorna za pluženje javnih poti na območju KS. Z novo kategorizacijo cest, ki jo je sprejel občinski svet konec leta 2012, se je povečal obseg javnih poti, ki so v upravljanju KS Polica. Krajevna skupnost Polica ima sklenjene letne pogodbe o pluženju z izbranimi izvajalci. Pretežno so to lokalni kmetje, ki imajo svoj s.p. oz dopolnilno dejavnost ter izpolnjujejo tehnične in pravne zahteve ter z JKP d.o.o. Grosuplje. Skrbnik pogodbe s strani naročnika je g. Mitja Gioahin, predsednik KS.

V upravljanju imamo stranske, asfaltirane in makadamske ceste na področju KS Polica.

Izvajanje zimske službe se prične, ko zapade nekaj cm snega, v primeru napovedi daljšega in močnejšega sneženja ali napovedi prenehanja sneženja pa že tudi pri nižji snežni odeji.

Pluženje cest se izvaja po določenih prioritetah, prednostno se tako plužijo ceste na katerih je promet največji, ceste na katerih se izvaja tudi avtobusni promet in ceste, ki imajo strmejši naklon cestišča.

Za vse informacije povezane z zimsko službo ter vzdrževanjem krajevnih poti v KS Polica nam lahko pišete na e-poštni naslov: ks.polica@gmail.com ali pokličete vsak delovni dan od 8:00 do 16:00 ure na tel. tajništva: 05 903 02 47. Veseli bomo vsakega morebitnega predloga, kritike, pohvale. Ostale informacije: https://ks-polica.si/?page_id=1527.

Dežurne številke zimske službe in letnega vzdrževanja cest v KS Polica

(samo za izredne situacije):

GSM: 041 712 987 (predsednik – tudi med vikendi in prazniki)

TEL: 05 903 02 47 (tajništvo – med tednom: 8:00 – 16:00 ure)