4. Golažijada na Peči

0

V soboto, 9.6.2018 s pričetkom ob 10. uri ste lepo vabljeni na 4. Golažijado na Peči (Turistična kmetija Gioahin), Peč 13, 1290 Grosuplje.

Golaž je na prvi pogled zelo preprosta in nezahtevna jed. Vendar vse le ni tako preprosto, saj je za dober golaž treba izbrati prave sestavine, ki jih je treba tudi pravilno pripraviti.

Prvotni recept za pripravo golaža izvira iz Madžarske, vendar je jed, ki jo pri nas poznamo kot golaž, v resnici madžarska jed pörkölt. Pravi madžarski gulyás je jed, ki jo pri nas poznamo kot golaževo juho. In če pri nas za pripravo golaža potrebujemo samo meso, čebulo in začimbe, so v pravem madžarskem gulyásu tudi krompir, zelena paprika, feferoni in prekajena slanina. Za pripravo pa Madžari ne uporabljajo samo govedine, temveč tudi teletino in svinjino ter včasih celo jagnjetino.                                                                                                                                                                                                        Vir: Okusno.je, 2015.