Športno društvo Polica

Objava v oktoberski številki Grosupeljskih odmevov 2017

ŠD POLICA

POLICA 200, 1290 GROSUPLJE

Davčna št: 97699616

Matična št: 4100921000

IBAN: SI56 6000 0000 0786 353 (LON d.d., Kranj)

E-pošta: sdpolica@gmail.com

Kontaktna oseba: Franci Zidar, zastopnik, GSM: 051 387 245


V sredo, 23.8.2017 je v prostorih nove podružične osnovne šole na Polici potekal ustanovitveni zbor športnega društva Polica.

Sedež športnega društva Polica je v novi podružnični osnovni šoli na Polici, Polica 200, 1290 Grosuplje.

Ustanovitvenega zbora se je udeležilo veliko zainteresirani krajanov. Športno društvo Polica je prostovoljno, samostojno in nepridobitno združenje, ki so ga ustanoviteljice oziroma ustanovitelji, skladno z zakonom o društvih, ustanovili zaradi uresničevanja skupnih interesov v kraju.

Društvo je bilo ustanovljeno z tremi poslovno sposobnimi fizičnimi osebami. Ustanovitelji so na ustanovnem zboru sprejeli sklep o ustanovitvi in temeljni akt društva – statut. Potekale so tudi volitve zastopnika, predsednika društva. Za mesto predsednika športnega društva Polica je bil izglasovan gospod Franci Zidar.

Ker je društvo še v začetni fazi razvoja bo Krajevna skupnost Polica društvu omogočila objave glede uporabe športne dvorane, urnika vadb ipd. na spletni strani KS Polica pod zavihkom: Športno društvo Polica.

Rezultat iskanja slik za športno društvo polica


Zaključno druženje in občni zbor Športnega društva Polica 2018

Avgusta 2017 ustanovljeno Športno društvo Polica šteje 271 članov od tega je aktivnih članov 216. Društvo je v vas Polica in bližnjo okolico vneslo veliko športnega duha, povezalo prebivalce na zdravih ter trdnih temeljih. Za člane društva so bile v sezoni 2017/2018 na voljo različne vadbe in rekreacije. Poleg redno razpisanih aktivnosti so bile organizirane še dodatne brezplačne vadbe: Nordijska hoja, Qi-gong in Tekaška vadba.  Društvo je iz zbrane članarine nabavilo potrebne rekvizite in opremo za nemoten potek vadb in rekreacij. Društvo ima tudi svojo facebook stran, redno obveščanje članov pa poteka tudi preko elektronske pošte.

Ob koncu leta je bila izvedena anketa med člani društva, ki so delo društva zelo pohvalili ter prispevali kar nekaj konkretnih predlogov za nadaljnje delovanje. Posebej se je izrazila potreba po vadbi za najstnike, pa tudi želja po vsakodnevni organizirani vadbi, kar v letošnji sezoni ni bilo možno. Društvo že usklajuje pobude z Zvezo športnih organizacij  Grosuplje po treh dodatnih terminih za: Plesno aerobiko, Qi-gong in vadba za najstnike.

V soboto 2. 6. 2018 je potekal občni zbor članov in tudi zaključno druženje. Iz ponudbe vadb na Polici zagotovo izstopa Kung Fu. Prav zato je bila ta vadba tudi posebej demonstrirana na občnem zboru. Po občnem zboru so se člani društva prijetno družili ob golažu in pijači. Vsak član društva, s plačano članarino je prejel majico društva, na kateri je odtisnjen logotip Športnega društva Polica. S 15. 6. 2018 se prva sezona delovanja društva zaključuje in se s polno pozitivne energije nadaljuje septembra.

Za Športno društvo Polica zapisala: ga. Katja Ličen Pajenk.

Celoten članek

Za pravilnost in točnost podatkov je odgovorno Športno društvo Polica.

Informacije: sdpolica@gmail.com.