20 let Osnovne šole Brinje Grosuplje

0

V petek, 26. maja 2017, smo praznovali 20 let Osnovne šole Brinje Grosuplje. Na slovesnosti so se zbrali ravnateljica šole Natalija Kotar, župan dr. Peter Verlič, predstavnica Zavoda RS za šolstvo Brigita Rupar, prejšnja ravnateljica šole Irena Kogovšek, bivši in zdajšnji učitelji ter drugi delavci šole, pa seveda vsi zdajšnji in tudi nekaj nekdanjih učencev Brinja. Skratka vsi, ki so pomagali pisati in še pišejo zgodbo Brinja.

Obletnice Osnovne šole Brinje Grosuplje pa sta se udeležila tudi predstavnika KS Polica, predsednik g. Mitja Gioahin ter tajnik KS Polica g. Jan Einspieler. Glede na to, da so za takšne prireditve potrebna večja finančna sredstva se je Krajevna skupnost Polica odzvala prošnji Osnovne šole Brinje Grosuplje po donaciji finančnih sredstev za organizacijo prireditve in donirala sredstva v višini 200,00 EUR in pomagala pri soustvarjanju prireditve.

Zbrane na slovesnosti je uvodoma pozdravila ravnateljica šole Natalija Kotar. Svoje besede je strnila takole: »Osnovna šola Brinje Grosuplje. Lansko leto takle čas si nisem mislila, da te bom spoznala. V tem kratkem času ti lahko povem, da si zakladnica dogodivščin in novih spoznanj. Rada imaš dnevno rutino. Mehko zveniš po šolskem urniku, nudiš čas, znanje, izkušnje in veščine, ki jih pridobivamo za vse življenje. Vsak dan si priča številnim dogodkom, žalostnim, veselim. Vidiš, kako v očeh svetijo iskrice pristne otroške sreče, kako kdaj priteče kakšna solza sreče, žalosti, ljubezni, razočaranja, pa tudi jeze. Vse to prepletaš s pravljičnimi zgodbami, šolskimi aktivnostmi, in mnogim drugim. Gotovo se strinjaš, draga šola, da se zahvaliva tistim, ki jim zahvala gre. Spoštovani sodelavci, dragi učenke in učenci, spoštovani starši, hvala, ker s skupnim sodelovanjem ustvarjamo najboljše. Tebi, draga brinjska šola, pa ob 20-letnici želim še na mnoga leta«.

Praznovanje slovesnosti je obogatil tudi bogat kulturni program, skozi katerega pa so nam učenke in učenci pokazali, kaj vse je šola Brinje. Kaj znajo, kaj zmorejo in kako vidijo svet.

Vir: Občina Grosuplje, 2017.

Video, Fotografije