Teden vseživljenskega učenja

0

Začenja se Teden vseživljenjskega učenja (TVU 2017), ki je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije in ga prirejajo v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi onkraj naših meja. Z njim opozarjamo na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema. Vsi, ki projekt soustvarjamo, bodisi v vlogi izvajalcev prireditev bodisi kot udeleženci, prispevamo k udejanjanju slogana ‘Slovenija, učeča se dežela’. TVU je član mednarodnega gibanja festivalov učenja.

Dnevi učečih se skupnosti’ je obogatitev projekta Teden vseživljenjskega učenja (TVU), ki jo je omogočil projekt Uresničevanje prenovljenega Evropskega programa za učenje odraslih (EPUO) v Sloveniji. Gre za zaporedje enodnevnih festivalskih in strokovnih dogodkov, izpeljanih v okviru TVU. Projekt sofinancira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Center za izobraževanje Cene Štupar je območni koordinator projekta Teden vseživljenjskega učenja 2017. Pridružilo se jim je več kot 70 partnerjev, s katerimi so zasnovali in skupaj uskladili več kot 350 različnih brezplačnih prireditev. Te so namenjene vsem prebivalcem, ki se želite kaj novega naučiti, se informirati ali drugače sodelovati v vseživljenjskem učenju. Dogodki se bodo odvijali na različnih lokacijah in so informativno-svetovalne, promocijske, kulturne in družabne narave.

DELAVNICA: KAKO LAHKO JAZ POMAGAM OB PROMETNI NESREČI

Gasilska brigada Ljubljana sodeluje v obliki organizirane delavnice z naslovom Kako lahko JAZ pomagam ob prometni nesreči, ki bo v sredo, 24. maja 2017 od 10.00 do 12.00 ure pri nas.

V uvodu bomo prikazali promocijski film o zgodovini, delu in organiziranosti Gasilske brigade Ljubljana, kot osrednji operativni gasilski enoti v Ljubljani. V ključnem delu bomo izvedli omenjeno delavnico (predavanje + diskusija + praktični prikaz). V zaključku pa sledi še ogled vozil in opreme v Gasilski brigadi Ljubljana.

Število udeležencev je omejeno, zato sprejemamo prijave do zapolnitve prostih mest na elektronski naslov: robert@gb.ljubljana.si.

Vabljeni!

Vir: Gasilska brigada Ljubljana, 2017.