Čistilna akcija

0

ČISTILNA AKCIJA 2018

Spoštovani,

Obveščamo Vas, da bo v soboto, 14.4.2018 potekala čistilna akcija. Akciji se pridružuje tudi Krajevna skupnost Polica. Zbirno mesto za prevzem rokavic in vrečk je pred Gasilskim domom na Polici, Polica 41, v soboto 14.4.2018 ob 9. uri dopoldan. 

NAVODILO ZA IZVEDBO ČISTILNE AKCIJE 2018

ZBIRAMO LE KOMUNALNE ODPADKE. NEKUMUNALNI (deli pri razgradnji avtomobilov in drugo) OZ. GRADBENI ODPADKI NISO PREDMET ČISTILNE AKCIJE!

ČIŠČENJE OB CESTAH TLAKOVANIH IN TRAVNIH POVRŠINAH:

ZBIRANJE ODPADKOV:

  1. Črna vreča: mešani komunalni odpadki (oblačila, čevlji, robci, …).
  2. Rumena vreča: embalaža (pločevinke, plastenke, kovinska embalaža, trda plastika, tetrapak, folije, PVC vrečke, embalažni stiropor, drobna embalaža, …).
  3. Zelena vrečka: steklena embalaža (steklenice, kozarci za vlaganje).
  4. Rdeča vrečka: nevarni odpadki (baterije, akumulatorji, zdravila, pesticidi, barve in laki, odpadna olja, embalaža z vsebino nevarnih odpadkov – nafta, bencin).

ZBIRNO MESTO ZA VREČE:

  1. Črne, rumene in zelene vreče se odložijo pri obstoječih ekoloških otokih, ki so v naprej določeni (določi jih predstavnik – predsednik Krajevne skupnosti).
  2. Rdeče vreče in morebitne sode z nevarnimi snovmi se odpelje na določeno točko, ki jo določi predstavnik oz. predsednik Krajevne skupnosti (sedež KS ali gasilski dom, skratka nek zaprt prostor).
  3. Papir in karton: naj se s pomočjo razpoložljivih vrečk strese na ekološkem otoku v zabojnik z rdečim pokrovom. Vrečka ostane za nadaljnjo uporabo.

Več informacij lahko dobite na telefonskih številkah:

GSM: 041 712 987, TEL: 05 903 02 47

Mitja Gioahin, predsednik KS.

 

Krajevna skupnost Polica

Tajništvo, 10.4.2018.