Slovesna sv. maša ob dokončanju obnovitvenih del v cerkvi sv. Lucije na Dolah pri Polici

0
Slovesna sv. maša ob dokončanju obnovitvenih del v cerkvi sv. Lucije na Dolah pri Polici.
V nedeljo, 11. marca 2018, smo s slovesno sv. mašo, ki jo je vodil ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore, obeležili dokončanje nekaterih obnovitvenih del v cerkvi sv. Lucije na Dolah pri Polici.
 
Kot je povedal tamkajšnji župnijski upravitelj msgr. dr. Jože Plut, je bil v zadnjih nekaj letih obnovljen zvonik, veliko se je naredilo tudi v notranjosti cerkve. Obnovljena sta oba stranska oltarja, tako oltar rožnovenske Matere Božje kot tudi oltar sv. Neže. Prav tako so obnovili križev pot, v cerkvi stojijo nove klopi.
 
Zahvala za vsa ta opravljena dela gre članom občestva, posebej pa se je zahvalil tudi vsem, ki so kakorkoli prispevali k temu slovesnemu dogodku ta dan na Dolah pri Polici.
 
Ob tej priložnosti so zahvalo izrekli tudi tamkajšnji krajani, nadškofu metropolitu msgr. Stanislavu Zoretu, ki je blagoslovil dela in trud ljudi, ki jim ni vseeno, kako izgleda ta čudovita cerkev sv. Lucije, ki jim daje notranji mir in blagoslov vsakokrat, ko prestopijo njen prag, in župniku msgr. dr. Jožetu Plutu, ki je prav tako veliko prispeval k organizaciji tega veselega dogodka.
 
Slovesne sv. maše so se udeležili tudi župan dr. Peter Verlič, direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar in predsednik Krajevne skupnosti Polica Mitja Gioahin.
 
Župnija Polica, Polica, Bohinj, Slovenia, Municipality of Grosuplje, Krajevna skupnost Polica, Polica pri Grosupljem, Jože Plut – Šorc, Grosuplje MojaObčina.si.
 
Vir: Občina Grosuplje, 2018.