Kratko poročilo KS Polica za leto 2017

0

V petek, 15.12.2017 je potekala 12. redna seja sveta Krajevne skupnosti Polica v mandatnem obdobju 2014-2018.

Svet krajevne skupnosti dela ter sprejema svoje odločitve na seji, na kateri je navzočih večina članov, z večino glasov navzočih članov.

Glede na to, da je bila to zadnja redna seja sveta v letu 2017, lahko povzamemo nekatere projekte, izvedena dela in druge pomembnosti, ki se nanašajo na Krajevno skupnost Polica.

KS Polica je kot vsako leto pokrivala osnovne stroške za nemoteno delovanje in izvajanje tekočih nalog.

Na področju vzdrževanja javnih cest s katerim upravlja KS Polica je financirala vzdrževanje le teh. KS je kupila tukaj nekaj novih cestno prometnih ogledal, ki se jih je namestilo na
pobudo krajanov KS oz jih je bilo potrebno zamenjati (uničeno zaradi vandalizma).

V sklopu urejanja in upravljanja je skrbela za vzdrževanje mrliških vežic in pokopališč v upravljanju KS Polica. Uspešno je zamenjala tudi staro dotrajano ograjo na pokopališču
Polica z novo kovano ograjo. Nova kovana ograja poteka sedaj vse od mrliške vežice in do konca pokopališča. Izvajalec del je bilo podjetje: Kovaštvo in ključavničarstvo Babnik,
montaža kovinske opreme in trgovina, d.o.o.. Krajevna skupnost je za izvedena dela plačala 4,515.80 € z DDV.

Večjih sprememb glede na prejšnji proračun ni le, da je novost v tem, da je KS v proračun za leto 2017 umestila nove proračunske postavke.

Potrebno pa je omeniti tudi slavnostno otvoritve nove POŠ Polica ter pridobitev novih prostorov za potrebe delovanja pisarne KS Polica.

Krajevna skupnost Polica je dne 1.9.2017 slovesno otvorila nove prostore za potrebe delovanja sveta Krajevne skupnost Polica. Pisarna je svoja vrata odprla na prvi dan šole ter ob slovesnem dogodku otvoritve nove Podružnične osnovne šole Polica, ki smo jo vsi tako dolgo in nestrpno pričakovali. Novi prostori imajo dve ločeni sobi in sicer glavno sprejemno pisarno oz tajništvo, kjer poteka delo predsednika in glavnega tajnika Krajevne skupnosti in je osrednji prostor za sprejem strank in obiskovalcev. Druga večja soba pa je t.i. sejna soba, katero v večini uporabljajo člani sveta, ko imajo seje sveta oz razpravljajo o delu Krajevne skupnosti. Objekt oz prostori so tudi tehnično varovani z varnostno službo 24ur/dan z video nadzorom ter alarmom, tako, da so prostori ves čas nadzorovani ter tako preprečujemo dostop nepooblaščenim osebam vstopati v prostore Krajevne skupnosti Polica.

Prostori so sodobno opremljeni z talnim gretjem in vgrajeno varčno razsvetljavo. Prostori imajo tudi svoje ločene sanitarije za obiskovalce ter čakalnico. Večji del finančnih sredstev je namenila tudi za sanacijo in obnovo javnih cest na področju KS Polica in sicer skupaj 25.913,68€.

Krajevna skupnost Polica je uredila še zavarovanje objektov v uporabi KS Polica pri zavarovalnici Grawe Zavarovalnica d.d. Zavarovani prostori so sedaj:
 Mrliška vežica Troščine
 Mrliška vežica Polica
 Mrliška vežica Mala Stara vas
 Zadružni dom Polica
 Pisarna KS Polica v sklopu POŠ Polica

Letna zavarovalna premija znaša 569,62 EUR.

Krajevna skupnost Polica opravljala različne naloge iz pristojnosti občine, ki se pretežno nanašajo na prebivalce skupnosti. Krajevna skupnosti Polica skrbi med drugim tudi za
pluženje in posipanje javnih poti v KS Polica. KS Polica je odgovorna za pluženje javnih poti na območju KS. Z novo kategorizacijo cest, ki jo je sprejel občinski svet konec leta 2012, se je povečal obseg javnih poti, ki so v upravljanju KS Polica. Krajevna skupnost Polica ima sklenjene letne pogodbe o pluženju z izbranimi izvajalci. Pretežno so to lokalni kmetje, ki imajo svoj s.p. oz dopolnilno dejavnost ter izpolnjujejo tehnične in pravne zahteve ter z JKP d.o.o. Grosuplje. Skrbnik pogodbe s strani naročnika je g. Mitja Gioahin, predsednik KS.

V upravljanju imamo stranske, asfaltirane in makadamske ceste na področju KS Polica. Blečji Vrh, Kožljevec, Troščine, Mali Konec, Dolenja vas pri Polici, Gorenja vas pri Polici,
Dole, Gradišče, katere je glede na sklep sveta KS Polica z dne 10.11.2017 prevzelo podjetje JKP d.o.o. Grosuplje. Stroški zimske službe so letos znašali skupaj (do 18.12.2017)
8.237,57€.

Sredstev do vključno 18.12.2017 je bilo porabljenih v višini 57.752,38€ (vpisani računi – vsi še niso bili plačani).

Zapisnike sej sveta Krajevne skupnosti Polica in vabila na seje si lahko ogledate na spletni strani: https://ks-polica.si/?page_id=447.

Finančna poročila in druge dokumente pa pod zavihkom: https://ks-polica.si/?page_id=449.

 

 

 

Za Krajevna skupnost Polica,
Jan Einspieler, inž. log.
Tajnik KS.

Predsednik KS,
Mitja Gioahin I.r.

Polica, 22.12.2017.